Thursday, July 12, 2012

AL-ISLAM SPECIALIST HOSPITAL






Detik-detik bersalin untuk anak yg ke dua memang kurang menyakitkan berbanding dengan yang pertama. kalau dulu di Pusrawi Jalan Tun Razak tetapi kali ini di Al-Islam Specialist Hospital,KL.

Secara ikhlasnya kalau ditakdirkan untuk mengandung dan bersalin lagi saya akan memilih untuk bersalin di Al-Islam Specialist Hospital bersama dengan Dr. Norlida bt Hj Kairon. Doctor yg sungguh lemah lembut dapat mengurangkan perasaan takut dan sakit. selain itu, jutaan terima kasih utk doctor yg sgt sweet Dr. Farahah Othman. (kalau dr terbaca entry ni...saya sangat suka dgr dr bercerita sampai tak terasa dr Norlida sedang menjahit..hehehe..miss u) dan tak lupa juga untuk Dr. Rosilawati bt Abd Ghani...terima kasih doctor-doctor sekalian!! opss! dan juga utk bidan-bidan dan juga staff nurse di al islam specialist hospital...korg mmg best..baik hati dan tak sombong. bila wawa ada persoalan all the staff menjawab dgn baik dan tak menjemu melayan kerenah ibu bersalin ini ;p


About this hospital i will give 4.80 over 5.00!! yess...thats true!! :) very d islamic hospital yang wawa pernah pergi....percayalah ia telah berjaya menukar perspective wawa tentang bersalin...! Dan tiada lagi fobia or trauma utk bersalin lagi! Pendek kata tak serik ok!! yes..skrg ni wawa sedang senyum-senyum bila teringat balik detik-detik kelahiran Hannah Naurah Binti Khairul Nizar. Alhamdulillah ya Rab.




AL-ISLAM SPECIALIST HOSPITAL
Alamat: No 85, Jalan Raja Abdullah,

Kampung Baru,

50300 Kuala Lumpur
Telephone: +603 2693 1007
Fax: +603 2698 6711

admin@al-islamhospital.com.my
@--supermomma

15 knock knock knock!!:

Kak Aya said...

salam , boleh tau kos bersalin di situ?

Najwafieqa said...

ws..hampir2 3k.

eika said...

saya bersalin kat sini gak.. 4bed ward.. rm1300 normal delivery.. kalu c-sec lain harga..

Najwafieqa said...

Kalau 4 beds mmg lagi jimat...:)

Shaleila said...

As salam dear,...salam kenal

ingat nak bersalin kat sini,..dia terima lagi tak booking,..agaknya sbb dah 34 migu,..
plan nak bersalin hukm jee mula2,..tapi appoinment dpt kul 11.bercanggah waktu nak ambik anak blk sekolah,...rasa berat pulak nak bersalin kat situ.,...last2 ingat nak bersalin ampang pulak ingat,..mama plk kata tak brp ok,...ramai ckp byk hal,...aduhh penin,...



Najwafieqa said...

ws..puan shaleila,
i tak sure la they terima lagi ke tak. how about u call no kat atas tu.. receptionist hospital ni ok :)

Faiz said...

assalam..

najwa, yg almost 3k tu tmasuk additional treatment kan? klu basic dlm 2k je kan? ape additional treatment yg u amik? epidural?

tq

ayuxandra said...

Betul tu friend,I rasa satu pngalaman ngeri Di hospital Ampang,nk cerita pun susah sbb I sndiri dh mngalaminya,begitu juga adik iPar I yg menyebabkan anknya cacat seumur

ayuxandra said...

Hidup,bgitu juga my friend,mukin bgi yg skit nk bersalin terus masuk oklah,tapi bgi yg kena sty 1,2 hari tunggu utk bersalin dapat lah rasa kensesaraan berada Diwat tuuuu,yg pling ngeri bila lihat yg terjerit sakit staff2 buat dek,tahu2 tolak dgn katil2 sekali....ohhhhh aku rasa ngeri berada Di hospital Ampang,smpai skarang aku tk boleh lupa,Bagi aku klau Ada kemampuan pergilah cari hospital yg Terbaik coz bersalin adalah yg terindahhhhhhhh....

Najwafieqa said...

ws..yg tu termasuk bilik single and ubat2 yang lain..kalau bilik 4 katil lagi murah...dia ada package bersalin..mmg murah..tp 8 beds rasanya.

Najwafieqa said...

bagi saya kalau kita mampu tak salah kalau kita nak yang terbaik untuk diri kita..dahlah sakit..nak juga org yg kita jumpa or rawat kita bersopan santun dan bermanis muka..kurang la sikit sakitnya tu. sakit memang sakit tapi lagi sakit kalau sakit hati ;p

Khairun said...

saya pon bersalin anak sulung di Al-Islam, emergency czer, 4 bedded, termasuk epidural, nursery bagai...total cost RM6k++....tapi mmg sgt2 berpuas hati dgn servis dan layanan yg diberikan...paling tersentuh bila aurat kita tetap dijaga rapi walaupon tgh ditolak masuk ke OT atau labour room bg yg normal....banyak panduan dan ilmu berguna yg boleh dpt dari staff2 yg berpengalaman.....now preggy second baby....masih terus berama al-islam...dan dr norlida....

Najwafieqa said...

setuju. masa sy nak keluar dr labour room mereka yg pakaikan tudung untuk saya.sangat gembira dengan layanan mereka. awrat terjaga.solat kita sebelum masuk labour room pun tak miss.mereka yg siapkan telekung utk saya.hati ni tak lekang mengingat Allah di al islam. thanks al-islam.

Anonymous said...

salam sis,nak tnya hospital ni masa jahit tu dia bius tak?sbb ade certain hospital even swasta,die tak bius..sakit nye org kata ya amat...

tq utk perkongsian

Anonymous said...

Memang terbaik.dulu pon pernah pergi ke hospital islamik yg hampir sama tp kat kg baru memang ok.c-zer pon dlm RM 4++ berbanding buat dNc RM 6+++.still wpun dah dok jauh dari kl sanggup dtg ke kg baru utk dpt rawatan utk anak dan saya.

Post a Comment